3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
125 g smör
Fyllning:
1,5 dl crème fraîche
1,5 msk socker
1 burk aprikoser, 425 g
1. Sätt ugnen på 175 grader. Använd gärna en pajform av aluminium, ca 14 dl.
2. Hacka snabbt samman vetemjöl, socker, bakpulver och smör till en smulig massa. Strö ut ca 2/3 av smulorna i pajformen och tryck ut dem så att de täcker botten och en bit upp på kanterna.
3. Blanda samman crème fraîche och socker och bred ut jämnt i botten på formen. Häll upp aprikoserna och låt rinna av. Grovhacka dem och strö ut bitarna över fyllningen.
4. Strö sist över degsmulorna och garnera med flagad mandel. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng