3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
125 g smör
Fyllning:
1,5 dl crème fraîche
1,5 msk socker
1 burk aprikoser, 425 g
1. Sätt ugnen på 175 grader. Använd gärna en pajform av aluminium, ca 14 dl.
2. Hacka snabbt samman vetemjöl, socker, bakpulver och smör till en smulig massa. Strö ut ca 2/3 av smulorna i pajformen och tryck ut dem så att de täcker botten och en bit upp på kanterna.
3. Blanda samman crème fraîche och socker och bred ut jämnt i botten på formen. Häll upp aprikoserna och låt rinna av. Grovhacka dem och strö ut bitarna över fyllningen.
4. Strö sist över degsmulorna och garnera med flagad mandel. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…