150 g kylskåpskallt smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 tsk flingsalt
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Forma dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir kompakt.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen 16 - 18 minuter. Låt dem kallna helt på plåten och stelna.
Ca 24 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar