Smörstekt torsk med smakrik salsa, bulgur och frästa grönsaker!
Ingredienser:
2 torskfiléer
2 dl bulgur
1 knippe dill
1 ask cocktailtomater
1 burk rostad paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 scharlottenlökar
1/2 purjolök
1 påse sockerärtor
2 msk citronsaft
100 g smör
1 krm citronpeppar
1/2 dl vinäger
1 dl olja
1 knippe sparris
•Koka bulgurn enligt anvisningar
•Tillsätt hackad dill och citronsaft + 2 msk av oljan från salsan!
------------------------------
•Dela tomaterna i fyra
•Finhacka rödlök
•Pressa ner vitlök
•Hacka ner paprika och 2 msk av lagen
•Tillsätt vinäger och olja
•Blanda ordentligt (krossa tomaterna lite så dem släpper vätska)
•Låt stå 20 minuter
----------------------------
•Krydda fisken
•Bryn i smör
•Avsluta i ugn 150° ca 20 minuter
----------------------------
•Skär grönsakerna
•Fräs i lite olja
•Servera!
Lycka till! Smaklig måltid.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng