Smörstekt torsk med smakrik salsa, bulgur och frästa grönsaker!
Ingredienser:
2 torskfiléer
2 dl bulgur
1 knippe dill
1 ask cocktailtomater
1 burk rostad paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 scharlottenlökar
1/2 purjolök
1 påse sockerärtor
2 msk citronsaft
100 g smör
1 krm citronpeppar
1/2 dl vinäger
1 dl olja
1 knippe sparris
•Koka bulgurn enligt anvisningar
•Tillsätt hackad dill och citronsaft + 2 msk av oljan från salsan!
------------------------------
•Dela tomaterna i fyra
•Finhacka rödlök
•Pressa ner vitlök
•Hacka ner paprika och 2 msk av lagen
•Tillsätt vinäger och olja
•Blanda ordentligt (krossa tomaterna lite så dem släpper vätska)
•Låt stå 20 minuter
----------------------------
•Krydda fisken
•Bryn i smör
•Avsluta i ugn 150° ca 20 minuter
----------------------------
•Skär grönsakerna
•Fräs i lite olja
•Servera!
Lycka till! Smaklig måltid.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng