Smörstekt grönkål med sidfläsk och tranbär

Ingredienser

2 port

1 msk smör
220 g grönkål
230 g rökt sidfläsk eller bacon, tärnad
28 g pekannötter eller valnötter
28 g frysta tranbär
4 ägg
salt och peppar

Gör så här

Ansa och hacka grönkålen i lagom stora munsbitar. Smält smöret i en stekpanna och halstra grönkålen snabbt på hög värme.

Ta bort grönkålen och ställ åt sidan. Bryn sidfläsket i samma panna till det är riktigt knaprigt.

Sänk värmen eller stäng av plattan helt. Lägg tillbaka kål, tranbär och nötter och rör om. Servera direkt tillsammans med stekta ägg.

Tip
Mycket gott som sidorätt men också med ett par stekta ägg - då blir det en hel måltid. Kan göras med svartkål eller annan valfri kål samt färsk spenat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.