2 port
1 msk smör
220 g grönkål
230 g rökt sidfläsk eller bacon, tärnad
28 g pekannötter eller valnötter
28 g frysta tranbär
4 ägg
salt och peppar
Ansa och hacka grönkålen i lagom stora munsbitar. Smält smöret i en stekpanna och halstra grönkålen snabbt på hög värme.
Ta bort grönkålen och ställ åt sidan. Bryn sidfläsket i samma panna till det är riktigt knaprigt.
Sänk värmen eller stäng av plattan helt. Lägg tillbaka kål, tranbär och nötter och rör om. Servera direkt tillsammans med stekta ägg.
Tip
Mycket gott som sidorätt men också med ett par stekta ägg - då blir det en hel måltid. Kan göras med svartkål eller annan valfri kål samt färsk spenat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fläskfilégryta med curry och ris
Festlig och snabblagad gryta med fläskfilé i en underbart god och krämig currysås. Bjud med…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk