Smörgås med lax och äggröra

Ingredienser

2 port

4 ägg
2 msk vispgrädde
salt och peppar
1 msk smör, att steka i
chiliflakes eller tabasco efter smak (valfritt)
2 msk smör
30 g grönsallad
85 g kallrökt lax
1 msk färsk gräslök, valfritt

Kryddigt pumpabröd
2 msk pepparkakskrydda
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk fiberhusk, cirka 20 g
85 g linfrön
140 dl (6,5 kg) mandelmjöl
25 g kokosmjöl
35 g valnötter
45 g pumpakärnor + lite till topping
3 ägg
1,25 dl sockerfritt äppelmos
4 msk kokosolja, kallpressad
1 burk pumpapuré à 400 g.
1 msk smör eller kokosolja till formen

Gör så här

Vispa ägg och grädde i en bunke. Salta och peppra.

Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggvispet och rör tills röran tagit sig. Ta bort från spisen.

Tillsätt chilin och blanda. Ta vad du har hemma – tabasco, torkade chiliflingor eller färsk finhackad chilifrukt.

Rosta två skivor LCHF-bröd, gärna vårt goda kryddiga pumpabröd, men det går bra med vilket bröd som helst.

Bred på tjockt med smör.
Lägg på några salladsblad och äggröran. Avsluta med laxen och kanske lite finhackad gräslök!

Kryddigt pumpabröd
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.

Blanda all torra ingredienser i en skål.

Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.

Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.

Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda cirka en timme och känn efter med en sticka när det är klart.

Tips!
Känn dig för när det gäller chilihettan i äggröran och justera mängden därefter. Använder du färsk chilifrukt kan det vara gott att ta fräsa det i smöret några sekunder innan du tillsätter äggen. Ett annat gott kryddigt bröd är vårt julbröd med vörtsmak.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.