150 g Arla® Svenskt Smör
Normalsaltat 82%
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ msk vaniljsocker
2 krm salt
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen 17 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng