3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
frukt av valfri sort och mängd
kallt smör att hyvla på kakan
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en kakform.
2. Blanda ägg, socker, vaniljsocker och mjöl i en bunke med en sked. Ingen vispning! Häll smeten i formen.
3. Lägg på frukten i skivor eller bitar, hyvla över ett lager smör och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
4. Servera ljummen med vaniljsås eller gammaldags gräddglass.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng