150 gram smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk riven ingefära
1 citron, rivet skal och pressad saft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
milda och ströbröd/cocos till formen.
175 graders ugn.
Smörj och bröa en form som rymmer 1 ½ liter.
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst med elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner ingefära, citronskal och -saft och mjölet, som blandats med bakpulvret.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 45 minuter i nedre delen av ugnen . Känn med en provsticka om kakan är genombakad. Häll på socker över kakan och låt den vila en stund innan den stjälps upp på ett fint fat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk