Smakrik Citronkaka!

Ingredienser

150 gram smör
2 dl socker
3 ägg
2 msk riven ingefära
1 citron, rivet skal och pressad saft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

milda och ströbröd/cocos till formen.
175 graders ugn.

Gör så här

Smörj och bröa en form som rymmer 1 ½ liter.

Vispa rumsvarmt smör och socker poröst med elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner ingefära, citronskal och -saft och mjölet, som blandats med bakpulvret.
Häll smeten i formen.

Grädda kakan i 45 minuter i nedre delen av ugnen . Känn med en provsticka om kakan är genombakad. Häll på socker över kakan och låt den vila en stund innan den stjälps upp på ett fint fat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.