Skotska Shortbread bakat i en Air-Fryer / knäckiga småkakor med smörsmak

Ingredienser

450 g smör rumtempererat mjukt
200 g farinsocker ej strö
500 g vetemjöl

Gör så här

Rör ihop smör och farinsocker tills det är ljust och fluffigt.

Tillsätt nästan allt mjöl och blanda väl.

Vänd ned degen på bänken och knåda i 5 minuter, tillsätt återstående mjöl under tiden för att få en mjuk deg.

Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock rektangel.

Skär ut kakor i ca 2×7 cm stora rektanglar, pricka kakorna med en gaffel.

Förvärm airfryer till 145 °C

Lägg ut kakorna glest i air fryens korg. Baka tills kakorna stelnat och är lätt gyllenbruna, ca 7-9 minuter.

Låt svalna i korgen 2 minuter, Lägg kakorna på ett galler. Låt svalna helt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.