Placeholder

Silviakaka

Ingredienser

Kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl vatten

Glasyr:
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en rund bakform. Klä botten med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna till kakan och vänd ned dem i smeten.

3. Varva med vattnet och rör till en klimpfri smet. Häll i formen och grädda ca 30 - 35 minuter. Pröva med sticka.

4. Gör glasyren under tiden. Smält smör och socker och rör ned vaniljsocker, äggula och 1 dl kokosflingor. Rör ihop till en slät kräm och låt kallna.

5. Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över resterande kokosflingor och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

Ca 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.