Kaka:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl vatten
Glasyr:
100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en rund bakform. Klä botten med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna till kakan och vänd ned dem i smeten.
3. Varva med vattnet och rör till en klimpfri smet. Häll i formen och grädda ca 30 - 35 minuter. Pröva med sticka.
4. Gör glasyren under tiden. Smält smör och socker och rör ned vaniljsocker, äggula och 1 dl kokosflingor. Rör ihop till en slät kräm och låt kallna.
5. Låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över resterande kokosflingor och ställ svalt en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Ca 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk