Kakan
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Glasyren
250 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk vaniljsocker
3 äggulor
Garnering
1dl kokos
Sätt ugnen på 175°C.
Kaka: Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en smet.
Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper och smörj pappret med smör eller margarin. Häll ut smeten i pannan.
Grädda kakan längst ner i ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna i långpannan.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i 1 minut. Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet och värm smeten under omrörning tills första bubblan syns.
Häll ut glasyren på kakan och bred slätt med en slickepott.
Garnering: Strö över kokos och låt glasyren stelna.
Skär kakan i rutor med en kniv
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng