150 g smör
150 g mandelmassa
2 tsk hel kardemumma
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
- Smält smöret
- Riv mandelmassan
- Mortla kardemummam
- Blanda alla ingredienser i en bunke
- Sätt fast ett bakplåtspapper i bott på en springform och smöra kanterna
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader
- Servera med hårt vispad grädde
Om man vill bryta av det söta så servera med t ex en rabarberkompott eller färska jordgubbar.
Rabarberkompott
- Skala och dela rabarber
- Koka dem på låg värme tillsammans med lite socker och 1 msk vatten tills de blir mjuka men har lite bitar kvar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng