ca 30 bitar
375 g smör
3 tsk hela kardemummakärnor
7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
9 ägg
Till garnering
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman.
Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad långpanna, ca 40 x 30 cm.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund så blir den fastare.
Öppna timer: 20 minuter
Till garnering: Vispa grädden och fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på kakan. Pudra med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng