Semmelkladdkaka i långpanna

Ingredienser

ca 30 bitar

375 g smör
3 tsk hela kardemummakärnor
7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
9 ägg

Till garnering
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman.

Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.

Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.

Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad långpanna, ca 40 x 30 cm.

Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund så blir den fastare.
Öppna timer: 20 minuter

Till garnering: Vispa grädden och fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på kakan. Pudra med florsocker.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.