ca 30 bitar
375 g smör
3 tsk hela kardemummakärnor
7 dl mandelmjöl (7 dl motsvarar ca 300 g)
7 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
9 ägg
Till garnering
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och låt det svalna. Mortla kardemumman.
Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en bakpappersklädd eller smord och mjölad långpanna, ca 40 x 30 cm.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna i kylen en stund så blir den fastare.
Öppna timer: 20 minuter
Till garnering: Vispa grädden och fyll i en spritspåse med stjärntyll och spritsa på kakan. Pudra med florsocker.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk