Placeholder

Segmjuk ananaskaka

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

På toppen:
3 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk hackad sötmandel
(kan uteslutas)
75 g kylskåpskallt smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

3. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan och strö ev över hackad sötmandel. Hyvla smöret med osthyvel och lägg det ovanpå smeten och ananasen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.