2 ägg
2,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
På toppen:
3 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk hackad sötmandel
(kan uteslutas)
75 g kylskåpskallt smör
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan och strö ev över hackad sötmandel. Hyvla smöret med osthyvel och lägg det ovanpå smeten och ananasen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk