7 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
1 ägg
rivet skal av 1 citron
4 msk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser. Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägget och vispa väl.
3. Blanda ned citronskal och -saft, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
4. Lägg bollar av smeten på bakpappersklädda plåtar och lämna utrymme emellan. Platta till en aning, pudra litet extra kardemumma över och grädda mitt i ugnen 8 - 10 minuter.
Ca 60 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng