2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
75 g smält smör
Garnering:
2 stjälkar rabarber
socker
ev 0,5 tsk mortlade
kardemummakärnor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna med smöret i äggsmeten. Blanda allt till en slät smet. Häll smeten i formen.
3. Skala och skär rabarbern i bitar, ca 1 cm. Strö ut rabarbern över smeten och strö över socker och kardemumma.
4. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Den ska vara litet lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk