Saftigt glutenfritt bröd med pumpa- och solrosfrön

Ingredienser

25 g färsk jäst
1000 g fingervarmt vatten (ca 9 dl)
2 msk psyllium kostfiber/fiberhusk
3 msk avokadoolja/kallpressad olivolja
2 msk honung
1-1,5 tsk salt
200 g rismjöl (hälften fullkornsmjöl blir gott)
130 g bovetemjöl
120 g havregryn (1 msk tranbärspulver)
cirka 2 msk pumpafrön
cirka 2 msk solrosfrön

Gör så här

Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver. Testade med avokadooljan istället för rapsolja/olivolja.
Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen! Toppenenkelt tycker jag och väldigt gott!

1. Blanda jäst och vatten i en bunke tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan fiberhusk, låt svälla i 5-10 min.

2. Tillsätt olivolja, honung och salt och blanda ytterligare.

3. Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent.

4. Låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll mjöl på bakplåtspapperet som du stjälper upp degen på. Strö på lite mjöl på brödet och låt det jäsa under bakduk cirka 30 min.

5. Sätt ugnen på 180 grader i varmluftsugn (200 grader vanlig ugn). Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min (tills det fått fin färg).

Låt svalna och smaka av - underbart gott!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.