25 g färsk jäst
1000 g fingervarmt vatten (ca 9 dl)
2 msk psyllium kostfiber/fiberhusk
3 msk avokadoolja/kallpressad olivolja
2 msk honung
1-1,5 tsk salt
200 g rismjöl (hälften fullkornsmjöl blir gott)
130 g bovetemjöl
120 g havregryn (1 msk tranbärspulver)
cirka 2 msk pumpafrön
cirka 2 msk solrosfrön
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver. Testade med avokadooljan istället för rapsolja/olivolja.
Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen! Toppenenkelt tycker jag och väldigt gott!
1. Blanda jäst och vatten i en bunke tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan fiberhusk, låt svälla i 5-10 min.
2. Tillsätt olivolja, honung och salt och blanda ytterligare.
3. Tillsätt alla torrvaror och blanda med elvisp eller i assistent.
4. Låt jäsa under bakduk i 1,5-2 timmar. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll mjöl på bakplåtspapperet som du stjälper upp degen på. Strö på lite mjöl på brödet och låt det jäsa under bakduk cirka 30 min.
5. Sätt ugnen på 180 grader i varmluftsugn (200 grader vanlig ugn). Grädda brödet i mitten av ugnen i 50-60 min (tills det fått fin färg).
Låt svalna och smaka av - underbart gott!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…