Saftiga Glutenfria Chokladmuffins

Ingredienser

Chokladmjölk:
135g Strösocker
40g Kakao
250g Mjölk

Vispas:
125g Smör
135g Strösocker
2st Ägg

Torrvaror:
3,5dl Glutenfri Mix ( Jag använder Leilas Gula)
22g Bakpulver
25g Vaniljsocker

Choklad Rekommenderas men är valfritt

Gör så här

Receptet blir ca 10-12 större muffins.

1. Börja med att koka upp chokladmjölken i en kastrull. Visa i botten hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Starta även ugnen på 200°c.

2. Koka under ett par minuter ställ sedan åt sidan och låt svalna.

3. Vispa sedan smör och socker till en jämn luftigt smet, tillsätt sedan ett ägg i taget.

4. Vänd runt torrvarorna och tillsätt dem i den vispade smeten. Tillsätt sedan chokladmjölken under kraftig vispning. Vispa tills smeten blivit helt slät. Tillsätt slutligen choklad om så önskas, vänd runt.

5. Ställ formarna i en muffinsplåt och fyll upp dem till 3/4.

6. Avbaka långt ner i ugnen i ca 12-20 min.

7. Låt sedan muffinsarna svalna på ett galler.

Betyg (17 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr