Chokladmjölk:
135g Strösocker
40g Kakao
250g Mjölk
Vispas:
125g Smör
135g Strösocker
2st Ägg
Torrvaror:
3,5dl Glutenfri Mix ( Jag använder Leilas Gula)
22g Bakpulver
25g Vaniljsocker
Choklad Rekommenderas men är valfritt
Receptet blir ca 10-12 större muffins.
1. Börja med att koka upp chokladmjölken i en kastrull. Visa i botten hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Starta även ugnen på 200°c.
2. Koka under ett par minuter ställ sedan åt sidan och låt svalna.
3. Vispa sedan smör och socker till en jämn luftigt smet, tillsätt sedan ett ägg i taget.
4. Vänd runt torrvarorna och tillsätt dem i den vispade smeten. Tillsätt sedan chokladmjölken under kraftig vispning. Vispa tills smeten blivit helt slät. Tillsätt slutligen choklad om så önskas, vänd runt.
5. Ställ formarna i en muffinsplåt och fyll upp dem till 3/4.
6. Avbaka långt ner i ugnen i ca 12-20 min.
7. Låt sedan muffinsarna svalna på ett galler.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng