175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smält mörk choklad
Garnering:
25 - 50 g riven eller
smält mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker luftigt med elvisp. Vispa ned äggen och vispa en stund till. Blanda mjöl, salt, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ned det i äggblandningen.
3. Tillsätt chokladen och rör om allt till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Låt den svalna i formen och ställ in den i kylen några timmar före servering.
5. Ät den som den är eller med en klick vispad grädde.
12 - 14 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk