Placeholder

Saftig och kladdig chokladkaka

Ingredienser

175 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smält mörk choklad

Garnering:
25 - 50 g riven eller
smält mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker luftigt med elvisp. Vispa ned äggen och vispa en stund till. Blanda mjöl, salt, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ned det i äggblandningen.

3. Tillsätt chokladen och rör om allt till en smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Låt den svalna i formen och ställ in den i kylen några timmar före servering.

5. Ät den som den är eller med en klick vispad grädde.

12 - 14 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.