Placeholder

Saftig hasselnötskaka

Ingredienser

200 g hasselnötter
3 ägg
1,5 dl socker
2 krm vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Servering:
jordnötssmör
kokosspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund eller avlång kakform, 1,5 l.

2. Mal nötterna i en mandelkvarn. Mixa inte i matberedare, för då blir kakan platt och kompakt. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp. Blanda nötterna med mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.

3. Häll i formen och grädda ca 35 minuter. Låt svalna 10 minuter innan kakan stjälps upp. Låt svalna litet till.

4. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och kokosspån.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.