200 g hasselnötter
3 ägg
1,5 dl socker
2 krm vaniljpulver
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Servering:
jordnötssmör
kokosspån
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund eller avlång kakform, 1,5 l.
2. Mal nötterna i en mandelkvarn. Mixa inte i matberedare, för då blir kakan platt och kompakt. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp. Blanda nötterna med mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.
3. Häll i formen och grädda ca 35 minuter. Låt svalna 10 minuter innan kakan stjälps upp. Låt svalna litet till.
4. Servera gärna i skivor med jordnötssmör och kokosspån.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar