250 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
4 ägg
1 krm salt
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av 1 citron
Glasyr:
50 g smör
3,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk koncentrerad citronsaft
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform på ca 22 - 24 cm.
2. Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggulorna en i taget och se till att de blir ordentligt iblandade. Rör ned salt och citronsaft och -skal.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Vispa till sist vitorna till ett hårt skum och vänd ned dem i smeten.
4. Häll smeten i formen och grädda strax under mitten i ugnen ca 50 minuter. Pröva med sticka. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren.
5. Rör ihop alla ingredienserna utom äggulan i en kastrull och värm tills allt har smält. Ta kastrullen från plattan och vispa ned äggulan.
6. Dekorera med strössel eller kokos.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng