Placeholder

Saftig citronkaka med glasyr

Ingredienser

250 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
4 ägg
1 krm salt
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
saft och skal av 1 citron

Glasyr:
50 g smör
3,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk koncentrerad citronsaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform på ca 22 - 24 cm.

2. Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggulorna en i taget och se till att de blir ordentligt iblandade. Rör ned salt och citronsaft och -skal.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Vispa till sist vitorna till ett hårt skum och vänd ned dem i smeten.

4. Häll smeten i formen och grädda strax under mitten i ugnen ca 50 minuter. Pröva med sticka. Låt kakan svalna innan du häller på glasyren.

5. Rör ihop alla ingredienserna utom äggulan i en kastrull och värm tills allt har smält. Ta kastrullen från plattan och vispa ned äggulan.

6. Dekorera med strössel eller kokos.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr