Placeholder

Saftig chokladkaka med kaffeglasyr

Ingredienser

3,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
0,75 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 dl rapsolja
2 tsk ättiksprit, 12%
2,5 dl vatten
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
40 g smält smör
2,5 msk kaffe
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering:
hyvlad choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform, 1,5 l.

2. Blanda mjöl, socker, kakao och bikarbonat i en skål. Tillsätt olja, ättiksprit, vatten och vaniljsocker och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

4. Blanda glasyren, som ska bli tjock. Häll den över kakan och toppa med hyvlad choklad.

10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.