Saftig äppelkaka

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 äpplen
Lite socker och kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver noga i en bunke.
3. Skiva ner smöret i bunken och nyp ihop det med mjölblandningen.
4. Häll i mjölk och ägg och blanda ihop till en smet.
5. Smöra och bröa en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
6. Skala, ta bort kärnhusen och dela äpplena i bitar, ganska stora. Rulla äppelbitarna i strösocker och kanel.
7. Lägg äppelbitarna på smeten jämt fördelat i formen.
8. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Kolla i slutet så det blir lagom färg.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr