Saffranspannkaka

Ingredienser

2 dl Grötris
4 dl Vatten
0,5 tsk Salt
1 liter Mjölk
2 st Ägg
60 g (1 dl) Vetemjöl
65 g Sötmandel
1 dl Strösocker
0,5 g Saffran

Gör så här

En gotländsk klassiker som serveras bäst med salmbärssylt och lättvispad grädde. Dubbla satsen och grädda i en långpanna om du vill att den ska räcka till fler.

1. Koka riset med vatten och salt i en kastrull cirka 10 minuter under lock.
2. Tillsätt mjölken och låt gröten svälla på svag värme under lock cirka 45 minuter och låt därefter svalna något.
3. Starta ugnen på 200 grader.
4. Hacka mandeln.
5. Blanda ner ägg, mjöl, hackad mandel, socker och saffran.
6. Häll smeten i en smord rund ugnsform med löstagbar kant.
7. Grädda i ugnen i cirka 40-45 minuter. Om du gör den i långpanna förkortas tiden. Saffranspannkakan är färdig när smeten stannat i konsistensen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.