2 dl Grötris
4 dl Vatten
0,5 tsk Salt
1 liter Mjölk
2 st Ägg
60 g (1 dl) Vetemjöl
65 g Sötmandel
1 dl Strösocker
0,5 g Saffran
En gotländsk klassiker som serveras bäst med salmbärssylt och lättvispad grädde. Dubbla satsen och grädda i en långpanna om du vill att den ska räcka till fler.
1. Koka riset med vatten och salt i en kastrull cirka 10 minuter under lock.
2. Tillsätt mjölken och låt gröten svälla på svag värme under lock cirka 45 minuter och låt därefter svalna något.
3. Starta ugnen på 200 grader.
4. Hacka mandeln.
5. Blanda ner ägg, mjöl, hackad mandel, socker och saffran.
6. Häll smeten i en smord rund ugnsform med löstagbar kant.
7. Grädda i ugnen i cirka 40-45 minuter. Om du gör den i långpanna förkortas tiden. Saffranspannkakan är färdig när smeten stannat i konsistensen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk