150 g smör
0,5 g saffran
3 ägg
55 g strösocker
50 g mandelmjöl
80 g rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
50 g vit choklad
3 msk kokosolja
Smält smöret ihop med saffran. Låt svalna lite.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll i äggblandningen och vispa så allt blandas. Gör likadant med smöret.
Häll smeten i en fyrkantig form 23x23 cm. Grädda 30 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna ordentligt.
Smält chokladen i vattenbad tillsammans med kokosoljan. Skär kakan i små fyrkanter (jag gjorde 3x3 cm), men låt de ligga tillsammans kant mot kant. Spritsa chokladen över kakbitarna. Styckfrys dem om de inte ska ätas på en gång.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng