Saffransmumsbitar med vit choklad, glutenfria

Ingredienser

150 g smör
0,5 g saffran
3 ägg
55 g strösocker
50 g mandelmjöl
80 g rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 krm salt
50 g vit choklad
3 msk kokosolja

Gör så här

Smält smöret ihop med saffran. Låt svalna lite.

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll i äggblandningen och vispa så allt blandas. Gör likadant med smöret.

Häll smeten i en fyrkantig form 23x23 cm. Grädda 30 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna ordentligt.

Smält chokladen i vattenbad tillsammans med kokosoljan. Skär kakan i små fyrkanter (jag gjorde 3x3 cm), men låt de ligga tillsammans kant mot kant. Spritsa chokladen över kakbitarna. Styckfrys dem om de inte ska ätas på en gång.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr