Placeholder

Saffranskyckling i lergryta

Ingredienser

1 stor Majskyckling
0,5-1 g saffran
flingsalt, svartpeppar, akjennpeppar
2 hela vitlökar
1 kruka timjan
Tillbehör
ris
lättkokta grönsaker, exvis sparris, salladslök, sockerärtor

Gör så här

1. Lägg lergrytan i kallt vatten ca 30 min.

2. Gnid in kycklingen med kryddorna, även inuti. Lägg kycklingen med bröstsidan uppåt i lergrytan. Skär av toppen på vitlökarna och lägg dem i botten bredvid kycklingen. Lägg timjan bredvid och i kycklingen.

3. Sätt på locket och ställ grytan i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 180 grader varmluftsugn. Låt stå 1,5-2h.

4. Servera kycklingen med skyn som bildats, ris och grönsaker. Kläm över de bakade vitlöksklyftorna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.