1 stor Majskyckling
0,5-1 g saffran
flingsalt, svartpeppar, akjennpeppar
2 hela vitlökar
1 kruka timjan
Tillbehör
ris
lättkokta grönsaker, exvis sparris, salladslök, sockerärtor
1. Lägg lergrytan i kallt vatten ca 30 min.
2. Gnid in kycklingen med kryddorna, även inuti. Lägg kycklingen med bröstsidan uppåt i lergrytan. Skär av toppen på vitlökarna och lägg dem i botten bredvid kycklingen. Lägg timjan bredvid och i kycklingen.
3. Sätt på locket och ställ grytan i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 180 grader varmluftsugn. Låt stå 1,5-2h.
4. Servera kycklingen med skyn som bildats, ris och grönsaker. Kläm över de bakade vitlöksklyftorna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria