300 g smör
1 pkt saffran
2,5 dl socker
2,5 dl rörsocker strö
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g grovt hackad vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör ned saffran. Vispa ägg, rörsocker, socker och vaniljsocker poröst. Blanda i det smälta smöret och vispa ihop. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt blanda tills smeten blir fast. Blanda i chokladen.
3. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut litet lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter. Lägg dem inte för tätt då de flyter ut mycket.
4. Låt svalna på plåten innan du flyttar dem, de kan lätt gå sönder när de är precis nybakade.
Ca 35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar