3 dl socker
2 ägg
0,5 g saffran
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g grovriven vit choklad
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l, med kokos.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda saffranet i det smälta smöret och rör ned det och mjölken i äggsmeten.
3. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ned det och övriga ingredienser. Rör ihop till en slät smet. Rör sist i chokladen och häll smeten i formen.
4. Grädda kakan längst ned i ugnen 40 - 45 minuter och låt svalna i formen.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk