Placeholder

Saffranskaka med vit choklad

Ingredienser

3 dl socker
2 ägg
0,5 g saffran
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g grovriven vit choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l, med kokos.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda saffranet i det smälta smöret och rör ned det och mjölken i äggsmeten.

3. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ned det och övriga ingredienser. Rör ihop till en slät smet. Rör sist i chokladen och häll smeten i formen.

4. Grädda kakan längst ned i ugnen 40 - 45 minuter och låt svalna i formen.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.