Placeholder

Saffranskaka med mandelmassegömma

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
0,5 g saffran, 1 pkt
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk
eller 1,5 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g riven mandelmassa
50 g kylskåpskallt smör
0,5 tsk kardemumma eller kanel
2 tsk mandelspån eller pärlsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 23 cm.

2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, filmjölk, smör och vetemjöl och vispa ihop allt till en slät smet.

3. Fyllning:
Riv mandelmassan och smöret grovt. Lägg ut mandelmassan på en tallrik och strö över det rivna smöret. Pudra över kardemumma eller kanel.

4. Häll kaksmeten i formen. Fördela smör- och mandelmasseblandningen i ca 10 lika stora högar och lägg ut dem på smeten. Grädda längst ned i ugnen 30 - 35 minuter. Pröva med sticka.

5. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller glass.

Ca 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.