2 ägg
2 dl socker
0,5 g saffran, 1 pkt
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk
eller 1,5 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g riven mandelmassa
50 g kylskåpskallt smör
0,5 tsk kardemumma eller kanel
2 tsk mandelspån eller pärlsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform, ca 23 cm.
2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, filmjölk, smör och vetemjöl och vispa ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning:
Riv mandelmassan och smöret grovt. Lägg ut mandelmassan på en tallrik och strö över det rivna smöret. Pudra över kardemumma eller kanel.
4. Häll kaksmeten i formen. Fördela smör- och mandelmasseblandningen i ca 10 lika stora högar och lägg ut dem på smeten. Grädda längst ned i ugnen 30 - 35 minuter. Pröva med sticka.
5. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller glass.
Ca 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk