Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
75 g smör
200 g riven mandelmassa
1 g saffran
Frosting
200 g Philadelphia
50 g rumsvarmt smör4
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Mortla saffranet med lite socker, smält smöret med saffranet och låt det svalna
2. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröda en form
3. Vispa ägg och socker
4. Rör ner grädden
5. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret
6. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.
7. Grädda 40-45 minuter beroende på form, känn efter med en sticka att den är helt torr
8. Vispa ihop smör och philadelphia tills det är en slät massa
9. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop tills det är en krämig Frosting
10. Bred ut frostingen över kakan
Denna saffranskaka går utmärkt att baka i en vanlig sockerkaksform också, precis lika god med som utan vaniljfrosting
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk