Placeholder

Saffranskaka med mandelmassa och vaniljfrosting

Ingredienser

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
75 g smör
200 g riven mandelmassa
1 g saffran

Frosting
200 g Philadelphia
50 g rumsvarmt smör4
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Gör så här:
1. Mortla saffranet med lite socker, smält smöret med saffranet och låt det svalna
2. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröda en form
3. Vispa ägg och socker
4. Rör ner grädden
5. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret
6. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.
7. Grädda 40-45 minuter beroende på form, känn efter med en sticka att den är helt torr
8. Vispa ihop smör och philadelphia tills det är en slät massa
9. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop tills det är en krämig Frosting
10. Bred ut frostingen över kakan

Denna saffranskaka går utmärkt att baka i en vanlig sockerkaksform också, precis lika god med som utan vaniljfrosting

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.