Kakan:
5st Ägg
7.5dl Strösocker
200g Smör
1G Saffra (Två Påsar)
6dl Mjölk
6.5tsk Bakpulver
14dl Vetemjöl (går att byta rakt av till glutenfri mjölmix)
Ev Pärlsocker
Glasyren:
200g Smör
8dl Florsocker
2st Äggulor
Kakan:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda i mjölken och saffran.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Häll i plåten och ska man göra utan glasyr så gäll över pärlsocker innan den ska i ugnen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng