Saffranskaka I Långpanna Med Glasyr

Ingredienser

Kakan:

5st Ägg
7.5dl Strösocker
200g Smör
1G Saffra (Två Påsar)
6dl Mjölk
6.5tsk Bakpulver
14dl Vetemjöl (går att byta rakt av till glutenfri mjölmix)
Ev Pärlsocker

Glasyren:

200g Smör
8dl Florsocker
2st Äggulor

Gör så här

Kakan:

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda i mjölken och saffran.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Häll i plåten och ska man göra utan glasyr så gäll över pärlsocker innan den ska i ugnen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.