Rustika Kolakakor

Ingredienser

100 g smör
0,75 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram mjölkchoklad

Gör så här

1.Rör smör, socker, vaniljsocker och sirapen pösigt. Blanda i mjölet och bakpulvret.

2.Rulla sedan små bollar av degen, ca 2 – 2,5 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3.Tryck sedan försiktigt med fingret så dem plattas till en aning till små kakor. Låt dem bli ca 0,5 cm tjocka (gör inget om dem blir snäppet tjockare) Dem ska inte vara perfekt runda, utan det är bara bra att dem blir ojämna och spricker runt kanterna så att dem får det rustika (operfekta) utseendet.

4.Ta sen en gaffel och dra löst över kakorna så det blir lite ränder. Detta är inget måste, men då blir även ytan ojämn.

5.Grädda sedan kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 14 min.

6.Medan kakorna svalnar. Bryt chokladen i mindre bitar och smält ner i vattenbad.

7.Ta en liten sked och ringla över chokladen på kakorna till sist. Det är bra om kakorna har hunnit svalna innan chokladen ringlas över.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr