100 g smör
0,75 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram mjölkchoklad
1.Rör smör, socker, vaniljsocker och sirapen pösigt. Blanda i mjölet och bakpulvret.
2.Rulla sedan små bollar av degen, ca 2 – 2,5 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3.Tryck sedan försiktigt med fingret så dem plattas till en aning till små kakor. Låt dem bli ca 0,5 cm tjocka (gör inget om dem blir snäppet tjockare) Dem ska inte vara perfekt runda, utan det är bara bra att dem blir ojämna och spricker runt kanterna så att dem får det rustika (operfekta) utseendet.
4.Ta sen en gaffel och dra löst över kakorna så det blir lite ränder. Detta är inget måste, men då blir även ytan ojämn.
5.Grädda sedan kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 14 min.
6.Medan kakorna svalnar. Bryt chokladen i mindre bitar och smält ner i vattenbad.
7.Ta en liten sked och ringla över chokladen på kakorna till sist. Det är bra om kakorna har hunnit svalna innan chokladen ringlas över.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng