Placeholder

Rosépeppargryta med fläskfilé

Ingredienser

700 g fläskfilé
salt
peppar
2 schalottenlökar
smör
2 tsk hela rosépepparkorn
ett par färska timjankvistar
1 tsk tomatpuré
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk syltlök

Gör så här

1. Putsa fläskfilén och strimla den grovt. Krydda med salt och peppar.

2. Skala och strimla schalottenlökarna. Bryn kött och lök i smör. Krossa och smula i rosépeppar och timjan.

3. Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten. Låt sjuda på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt syltlöken och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med ris och valfria grönsaker.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.