Placeholder

Röd vinbärskaka med havrecrumble

Ingredienser

150 g smör
0,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 tsk stött kardemumma
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 - 4 dl röda vinbär

Havrecrumble:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och rör sedan i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned smör, mjölk och kardemumma i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål. Sikta ned det i smeten under försiktig omrörning.

3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 35 cm. Strö över vinbären.

4. Smält smöret till toppingen och blanda samman alla ingredienser. Strö toppingen över bären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr