Mitt WW SmartPoints
500 g risonipasta (51 SP)
700 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
100 g färsk spenat
1½ msk soltorkad tomatpasta , Santa Maria (4 SP)
1½ msk kycklingfond
3½ dl vatten
1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
salt
peppar
Totalt blir det 8 SP/port, lägg till SP för den mängd olja du använder vid tillagningen. Servera med valfria grönsaker.
Börja med att strimla kycklingen och bryn dom i en panna med lite olja tills dom är klara, ta lite i taget och lägg åt sidan.
Koka risonin tills den är nästan klar.
Hacka och fräs löken tills den blivit mjuk och genomskinlig och blanda ner spenaten.
Rör ner tomatpastan och fonden och häll sedan på grädden och vattnet och låt allt koka ihop.
Ha i crème fraiche, risoni och kycklingen och blanda ihop allt.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Vill man ha den lite mer gräddig är det bara att byta ut en del av vattnet mot mer grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…