Placeholder

Risgrynsgrötspaj med vanilj och apelsin

Ingredienser

Mördegsbotten:
3 dl vetemjöl
1,5 msk socker
125 g kallt smör

Grötfyllning:
500 g risgrynsgröt
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
75 g smör

Topping:
2 - 3 msk socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, 24 cm.

2. Blanda mördegen genom att hastigt nypa ihop smör med socker och mjöl till en deg. Tryck ut degen i formen och gör kanten drygt 1 cm hög.

3. Låt stå i kylen minst 30 minuter, men gärna längre. Förgrädda sedan pajskalet 10 minuter.

4. Förbered fyllningen medan pajskalet gräddas. Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och socker lätt för hand.

5. Rör ned risgrynsgröt, vaniljsocker och apelsinskal. Arbeta till sist in smöret och häll fyllningen i pajskalet. Strö över socker och grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg.

6. Servera ljummen eller kall med vispad grädde och någon god sylt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.