Mördegsbotten:
3 dl vetemjöl
1,5 msk socker
125 g kallt smör
Grötfyllning:
500 g risgrynsgröt
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
75 g smör
Topping:
2 - 3 msk socker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, 24 cm.
2. Blanda mördegen genom att hastigt nypa ihop smör med socker och mjöl till en deg. Tryck ut degen i formen och gör kanten drygt 1 cm hög.
3. Låt stå i kylen minst 30 minuter, men gärna längre. Förgrädda sedan pajskalet 10 minuter.
4. Förbered fyllningen medan pajskalet gräddas. Smält smöret försiktigt och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och socker lätt för hand.
5. Rör ned risgrynsgröt, vaniljsocker och apelsinskal. Arbeta till sist in smöret och häll fyllningen i pajskalet. Strö över socker och grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg.
6. Servera ljummen eller kall med vispad grädde och någon god sylt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…