2 ägg
3 dl socker
1 dl sötmandel
7 bittermandlar
200 g smör
1 msk vaniljsocker
1,5 dl gräddmjölk
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
2 - 3 dl florsocker
vatten
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mal all mandel. Vispa ägg och socker och tillsätt mandel, smält smör, mjölk och vaniljsocker. Rör sist ned vetemjöl och bakpulver.
3. Häll smeten i välsmord form och grädda 50 - 60 minuter. Sänk värmen mot slutet.
4. Låt kakan kallna något. Blanda florsocker med vatten ganska tjockt och bred ut över kakan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng