Ribs med coleslaw och potatisklyftor

Ingredienser

400 g fast, naturell tofu

Marinad:
0,75 dl äppelcidervinäger
1/2 dl socker
3 msk ljus sirap

4 pressade vitlöksklyftor
4 cm riven, färsk ingefära
saft från 1 pressad apelsin

2,5 msk kinesisk soja
2 msk srirachasås
3 msk dijonsenap

Coleslaw:
5 dl finslicead vitkål
1 morot
1 liten rödlök
3 dl majonnäs (köpt lr hemmagjord)
2 tsk dijonsenap
1 tsk socker
Salt och svartpeppar

Potatisklyftor:
2 kg fast potatis
Rikligt med rapsolja
Rikligt med salt och peppar

Gör så här

Marinaden förbereds dagen innan, tar ca 1,5 timmar.
Kläderna och man själv stinker efter att ha gjort marinaden.

Blanda och koka upp i kastrull:
Socker
Sirap
Äppelcidervinäger

- blanda ned övriga ingredienser, koka upp och låt sen reducera i ca 10 min tills marinaden blir mer trögflytande.

Låt marinaden svalna i kastrullen.
Skär tofun till 1,5 * 1 cm.
Lägg tofu och marinad i dubbla plastpåsar.
Marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.

- - -
Sätt ugnen på 225 grader

Coleslaw:

Lägg i en stor skål:
Hyvlad/skuren vitkål
Skalad och riven morot
Tunt skivad rödlök
Blanda

Lägg också ner:
Majonnäs
Dijonsenap
Citron? Eller socker..?

Smaka av med salt och peppar.
Låt stå svalt en timma före servering.
Rör om igen precis innan servering.

Potatisklyftor

Varmluftsugn = 2 plåtar samtidigt
Vanlig ugn = 1 plåt i taget

Skölj potatisen men behåll skalet på
Skär potatisen i 2 cm tjocka klyftor
Lägg ut på plåt med bakplåtspapper, klyftorna ska inte nudda varandra
Häll över mycket rapsolja
Krydda med salt och peppar

225 grader i 20-30 min
När fått färg:
ta ut och vänd potatisen
10 min till i ugnen

Ribs
Ugn:
200 grader på grilleffekt
Lägg tofun i ugnsfast form - spara marinaden på sidan
Grilla 8-10 min per sida

Stekpanna:
Olja, tofu och

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.