100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 - 2 dl malda hasselnötter (gärna
rostade också men inte nödvändigt)
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 msk mandellikör (valfritt)
ev litet hackad mandel
att toppa med
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt svalna. Rosta ev och mal hasselnötterna. Vispa ägg och socker lätt och blanda i övriga ingredienser.
3. Häll smeten i formen och strö ev över litet hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter.
4. Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Toppar du med 1 l jordgubbar har du den perfekta sommarkakan.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk