1 dl dadlar, gärna medjooldadlar
1 dl mandel
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 dl salta jordnötter, eller lite till…
Mörk choklad
En nypa salt
1. Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills det blir ett fint mjöl.
2. Mixa dalarna till det blir en slät massa.
3. Blanda ihop mandelmjöl, dadelmassa, en nypa salt, vaniljessens.
4. Rulla små bollar av smeten.
5. Hacka salta jordnötter grovt.
6. Rulla varje boll i de hackade nötterna. Tryck in dom lite försiktigt så att de fastnar.
7. Doppa varje boll i choklad.
8. Dekorera med en halv nöt på varje boll.
9. Låt chokladen stelna och förvara i lufttät burk i kyl eller frys.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng