3 - 5 rabarberstjälkar
ca 2 tsk kardemumma
0,5 - 0,75 dl florsocker
1 msk potatismjöl eller maizena
Smet:
3 ägg
2,25 dl socker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär rabarbern i smala längder, lika långa som formens kortsida. Blanda de torra ingredienserna och strö det över rabarbern.
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 22 x 30 cm. Lägg rabarberstängerna tätt ihop ovanpå smeten.
4. Grädda kakan längst ned i ugnen 30 - 40 minuter. Pröva med sticka. Låt den svalna i formen.
25 - 30 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk