Placeholder

Randig rabarberkaka

Ingredienser

3 - 5 rabarberstjälkar
ca 2 tsk kardemumma
0,5 - 0,75 dl florsocker
1 msk potatismjöl eller maizena

Smet:
3 ägg
2,25 dl socker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skär rabarbern i smala längder, lika långa som formens kortsida. Blanda de torra ingredienserna och strö det över rabarbern.

3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 22 x 30 cm. Lägg rabarberstängerna tätt ihop ovanpå smeten.

4. Grädda kakan längst ned i ugnen 30 - 40 minuter. Pröva med sticka. Låt den svalna i formen.

25 - 30 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.