Räkor 500g
Purjolök 2st
Smör 2msk
Äpple 1st
Curry 2msk
Vetemjöl 1/2msk
Vatten 2dl
Fiskbuljongtärning 1st
Creme Fraiche 2dl
Koncentrerad Tropisk Nektar 1/2dl
Mango Chutney 1msk
Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Spar lite av det gröna att strö över som dekoration. Fräs purjon några minuter i smöret. Riv äpplet och tillsätt detta tillsammans med curryn. Strö över vetemjöl, häll på vatten och tillsätt fiskbuljongtärningen. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Rör i creme fraich och nektar. Tillsätt också chutney och räkor. Hetta upp tills såsen är riktigt varm. Garnera med strimlad purjo. Servera med ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng