Räkor i currysås

Ingredienser

Räkor 500g
Purjolök 2st
Smör 2msk
Äpple 1st
Curry 2msk
Vetemjöl 1/2msk
Vatten 2dl
Fiskbuljongtärning 1st
Creme Fraiche 2dl
Koncentrerad Tropisk Nektar 1/2dl
Mango Chutney 1msk

Gör så här

Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Spar lite av det gröna att strö över som dekoration. Fräs purjon några minuter i smöret. Riv äpplet och tillsätt detta tillsammans med curryn. Strö över vetemjöl, häll på vatten och tillsätt fiskbuljongtärningen. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Rör i creme fraich och nektar. Tillsätt också chutney och räkor. Hetta upp tills såsen är riktigt varm. Garnera med strimlad purjo. Servera med ris.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr