Placeholder

Rågkakor

Ingredienser

STARTDEG:
5 dl fingervarmt vatten
4 dl rågmjöl
30 g jäst

Tillsätts:
3 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk sirap eller socker

Gör så här

1.Blanda ingredienserna till startdegen och låt stå i rumstemperatur i 1,5 timme.

2.Tillsätt resten av ingredienserna lite i taget och knåda ihop till en deg.

3.Baka degen till små bollar på ett mjölat bakbord. Platta till och nagga med en gaffel.

4.Låt jäsa på en plåt under bakduk.

5.Pensla kakorna snabbt med vatten och grädda i 240 C i ca 30 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.