STARTDEG:
5 dl fingervarmt vatten
4 dl rågmjöl
30 g jäst
Tillsätts:
3 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk sirap eller socker
1.Blanda ingredienserna till startdegen och låt stå i rumstemperatur i 1,5 timme.
2.Tillsätt resten av ingredienserna lite i taget och knåda ihop till en deg.
3.Baka degen till små bollar på ett mjölat bakbord. Platta till och nagga med en gaffel.
4.Låt jäsa på en plåt under bakduk.
5.Pensla kakorna snabbt med vatten och grädda i 240 C i ca 30 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk