Kaka:
150 g smör
2,5 dl socker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,75 dl vetemjöl
Fyllning:
3 rabarberstjälkar,
skalade och skurna
i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk socker
ev litet malda kardemummakärnor
Pajsmulor:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23 - 24 cm.
4. Skala rabarbern och skär den i bitar. Strö potatismjöl och socker över rabarberbitarna och rör om. Lägg ut rabarberbitarna på smeten och strö ev över kardemumma.
5. Pajsmulor:
Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarbersmeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt den kallna i formen och servera med vaniljsås eller glass.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk