Placeholder

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

Ingredienser

Kaka:
150 g smör
2,5 dl socker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,75 dl vetemjöl

Fyllning:
3 rabarberstjälkar,
skalade och skurna
i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk socker
ev litet malda kardemummakärnor

Pajsmulor:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 nypa salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23 - 24 cm.

4. Skala rabarbern och skär den i bitar. Strö potatismjöl och socker över rabarberbitarna och rör om. Lägg ut rabarberbitarna på smeten och strö ev över kardemumma.

5. Pajsmulor:
Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarbersmeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt den kallna i formen och servera med vaniljsås eller glass.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.