3 ägg
3 dl socker
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
ca 3 - 4 rabarberstjälkar
i bitar
Kolaglasyr:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, 24 cm. Smörj papperet och formens kanter.
2. Vispa ägg och socker 5 minuter, riktigt vitt och pösigt. Blanda ned det smälta, avsvalnade smöret och vispa litet till. Sikta ned mjölet i smeten och blanda väl.
3. Häll smeten i formen och strö över skalad rabarber i bitar. Tryck ned dem lätt i smeten. Grädda kakan 30 minuter, den ska då vara litet mer än halvfärdig.
4. Medan kakan står i ugnen kokar du kolaglasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka 20 - 25 minuter under försiktig omrörning.
5. När kakan gräddats 30 minuter, ta ut den ur ugnen och bred ut kolaglasyren över kakan. Sätt genast in kakan i ugnen igen 10 - 12 minuter tills kakan är helt klar och har fin färg. Låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng