Placeholder

Rabarberkaka med kolaglasyr

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
ca 3 - 4 rabarberstjälkar
i bitar

Kolaglasyr:
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakpapper i botten på en springform, 24 cm. Smörj papperet och formens kanter.

2. Vispa ägg och socker 5 minuter, riktigt vitt och pösigt. Blanda ned det smälta, avsvalnade smöret och vispa litet till. Sikta ned mjölet i smeten och blanda väl.

3. Häll smeten i formen och strö över skalad rabarber i bitar. Tryck ned dem lätt i smeten. Grädda kakan 30 minuter, den ska då vara litet mer än halvfärdig.

4. Medan kakan står i ugnen kokar du kolaglasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka 20 - 25 minuter under försiktig omrörning.

5. När kakan gräddats 30 minuter, ta ut den ur ugnen och bred ut kolaglasyren över kakan. Sätt genast in kakan i ugnen igen 10 - 12 minuter tills kakan är helt klar och har fin färg. Låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr