Smet:
75 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
Garnering:
2 - 3 stjälkar rabarber, ca 250 g
2 msk socker
1 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form, 23 - 24 cm.
2. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen.
3. Skala och skär rabarbern i små bitar, strö över socker och potatismjöl och rör om. Lägg ut dem ovanpå smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills den fått litet färg. Låt svalna i formen.
5. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng