Placeholder

Rabarberkaka

Ingredienser

Smet:
75 g smält smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl

Garnering:
2 - 3 stjälkar rabarber, ca 250 g
2 msk socker
1 msk potatismjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en form, 23 - 24 cm.

2. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet. Häll smeten i formen.

3. Skala och skär rabarbern i små bitar, strö över socker och potatismjöl och rör om. Lägg ut dem ovanpå smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills den fått litet färg. Låt svalna i formen.

5. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr