3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal av 2 limefrukter
saft av 1 lime
2 dl färska jordgubbar
1 stor rabarberstjälk
0,5 dl florsocker
1 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med vaniljsocker. Smält smöret, rör i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd försiktigt ned det i smeten och tillsätt skal och saft av lime.
3. Skär jordgubbar och rabarber i tunna skivor. Blanda dem med florsocker och vetemjöl och rör ned dem i smeten. Fyll en smord, bröad sockerkaksform och grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter.
4. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng