Placeholder

Proteinrik potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser

Du behöver, för ca 4 portioner:

6 potatisar
1 purjolök
½ gul lök
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning svampbuljong
2-3 dl röda linser
12 dl vatten
½ dl mjölk
Smör eller olja
Salt, svartpeppar och vitpeppar

Gör så här

Skala potatisen, hacka den i tärningar, lägg i en skål och ställ åt sidan. Dela purjolöken och skölj av den noggrant. Hacka purjolök och gul lök fint och fräs detta i en kastrull med smör eller olja. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar då den gula löken blivit glansig.

Koka upp och låt soppan koka i 5-10 minuter innan du tillsätter linserna. Koka ytterligare 10-15 minuter tills potatis och linser blivit mjuka. Tillsätt mjölk och kryddor när soppan kokat klart. Mixa soppan med en stavmixer eller servera som den är.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.