30 min, 4 -6 port
Ingredienser
900g delikatesspotatis, små
1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1 vitlök solo (el 1 stor vitlöksklyfta)
1/2 dl finhackad persilja, färsk
flingsalt
nymalen svartpeppar
Soja- sesammajonnäs
1 dl majonnäs (Hellmans)
1 msk japansk soja
1/2-1 tsk sesamolja
1/2 lime, pressad
Topping
1 msk vita sesamfrö
1/2-1 kruka koriander
Gör så här
-Sätt ugnen på 220 grader varmluft el vanlig ugn.
1. Koka potatisen med skal på i saltat vatten ca 13-14 min. Eller tills teststickan precis går igenom. (Den skall inte vara överkokt)
2. Blanda samman rapsolja, olivolja, riven vitlök, finhackad persilja, salt och nymalen svartpeppar.
3. Häll av och lägg upp den kokta potatisen på en plåt och krossa varje potatis med en gaffel med ett tryck.
4. Ringla / skeda över örtoljan på potatisen, strö över vita sesamfrö och sätt in i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisen rostats och fått fin färg.
5. Blanda under tiden ihop majonnäsen, smaka av och lägg i spritspåse.
Servering
Lägg över de rostade potatisarna på ett serveringsfat. Ringla över rikligt med soja-sesammajjo och strö över hackad koriander. (Jag toppade med lite svarta sesamfrö också)
Servera direkt till middagen!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk