1 kg potatis
2 gula lökar
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk sakt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen tunt.
Skala och hacka/skiva löken.
Blanda potatis, lök, salt och svartpeppar i en bunke.
Häll ner blandningen i en ugnsfast form.
Häll på grädden och mjölken.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 70 minuter. Vid halvtid brukar jag titta till gratängen och märker jag att den börjar få lite för mycket färg så lägger jag på en bit aluminiumfolie.
Låt gratängen vila några minuter innan servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk